Informatie & Tips

Via de zoekopdracht vind je meer informatie en tips over onze producten.

Onze producten

Via de zoekopdracht krijg je toegang tot onze producten.

  • Blog

    De mooiste duurzame gordijnen en hun productieproces

De eerste stap naar verduurzamen, zet je gemakkelijk met gordijnen die op een milieubewuste manier zijn geproduceerd. In de collectie van Peters Interieur vind je een groot aantal ‘groene’ gordijnen, gemaakt van gerecyclede materialen. Welke keuzes je hierin kan maken en wat deze gordijnen nu zo duurzaam maakt, leggen we je graag uit!

Duurzame gordijnen

Circulaire gordijnen Onze duurzame gordijnen zijn gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. Het productieproces gebruikt 70% minder energie, 75% minder CO2 en 86% minder water in vergelijking met traditioneel polyester. Een stuk milieubewuster dus!

Het proces van petfles tot stof begint bij flessen die voldoen aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen. De bruikbare flessen gaan naar een verwerker en worden gesorteerd, gemalen en gewassen. Vervolgens verwerkt een producent de plastic snippers tot een draad, waarvan uiteindelijk de gordijnstof wordt geweven. De mooiste gordijnen worden uitgekozen en komen zo in de winkel terecht. Vanuit een proces om trots op te zijn, bij jou in de woning.

Isolerende stoffen Naast het duurzame productieproces, hebben veel stoffen nog meer milieubewuste voordelen. Rijke velours, isolerend katoen of linnen gevoerde gordijnen, de keuze is aan jou! Of ga voor de allerbeste keuze op het gebied van isolatie; het plisségordijn. Met name duo plisségordijnen hebben een hoge isolatiewaarde. Dit komt door de stilstaande lucht tussen de twee lagen stof. Hierdoor wordt zowel kou als hitte tegengehouden. Naast de isolerende werking dempen de gordijnen geluiden, zijn ze vlamwerend, verduisterend en niet te vergeten; stijlvol in jouw interieur. Daarom zijn ze de perfecte keuze om je huis koel te houden in de zomer en warm in de winter!

‘Groene’ gordijnen Wanneer je een aankoop doet bij Peters Interieur, kun je er zeker van zijn dat onze leveranciers continu bezig zijn met het verduurzamen van het productieproces. We zijn ons bewust van de schaarse bronnen, waar we zo zuinig mogelijk mee om willen gaan.

Het inzetten van gordijnen is één van de oudste manieren om je huis te isoleren en is een makkelijke (eerste) stap in jouw bijdrage aan duurzaamheid. Wat houdt je nog tegen? Duurzaam en stijlvol; goed voor jou en het milieu! Wil je in élk seizoen, geschikte en stijlvolle gordijnen? Kom dan langs in de winkel voor een duurzaam advies op maat.